Pop-up expo ‘Aan tafel in de Middeleeuwen’

Op initiatief van Club Goud uit Nijmegen reizen dit half jaar drie pop-up exposities door het land. Het doel: kunst brengen naar mensen die zelf niet meer makkelijk naar het museum kunnen. Het Valkhof Museum maakte hiervoor de pop-up expo ‘Aan tafel in de Middeleeuwen’ die van woensdag 21 juni tot en met vrijdag 14 juli te zien is in Geweldig! De Pop-Up Expo wordt omlijst met een aantal leuke en interessante activiteiten.

In de tentoonstelling zijn reproducties van topstukken van de Gebroeders van Lymborch te zien en eeuwenoude voorwerpen uit de museumcollectie van het Valkhof. Het thema van de expositie is ‘Aan tafel in de Middeleeuwen’ . Wat droegen mensen naar een feestelijk diner in 1064? Wat lag er op hun bord? En waaruit werd het bier geschonken? De pop-up expo bestaat uit Middeleeuwse kleding, kruiken van aardewerk die daadwerkelijk eeuwen geleden zijn gebruikt en kunstwerken die een kijkje geven in het dagelijks leven van de Middeleeuwen.

Een impressie van de middeleeuwse kostuums die deel uitmaken van de expositie. Foto: Tycho van Dijk

Feestelijke opening
Op dinsdagmiddag wordt de opening voorbereid met een aantal kinderen van de BSO van Kindcentrum De Bongerd. Zij helpen met het bakken van speciale peperkoekjes naar middeleeuws recept en mogen op de foto in middeleeuwse kleding. Op woensdag 21 juni om 10.00 uur wordt de expo feestelijk geopend. Na de opening kunnen belangstellenden direct aansluiten bij de workshop pottenbakken. Bij de wekelijks knutselmiddag om 14.00 uur worden deze dag middeleeuwse munten geslagen. Ook volwassenen zijn hierbij van harte welkom.

Lezing Michel Groothedde en afsluiting
Op vrijdag 23 juni om 15.00 uur komt stadsarcheoloog Michel Groothedde in Geweldig! een lezing geven over Zutphen en de Hanze: het succes van de middeleeuwse stad als internationale handelsplaats. Tijdens de expositie volgen nog meer activiteiten. Kijk voor informatie daarover op de social media van Geweldig! Op donderdag 13 juli van 15.00 tot 17.00 uur wordt het programma afgesloten met een gezellige middag met middeleeuwse hapjes en muziek. Wie wil kan dan op de foto in middeleeuwse kleding. Vervolgens verhuist de Pop-Up Expo naar wijkcentrum Waterkracht en is daar na de vakantiesluiting te zien vanaf maandag 7 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *